Ansvarlighetsreisen så langt
Ansvarlighet er en del av Magasins DNA og har vært det i mer enn 150 år. Så lenge vi har eksistert, har vi på en eller annen måte engasjert oss i ansvarlighet, både for samfunnet vi er en del av og for planeten vi bor på, men i stor grad også for menneskene vi omgir oss med, kunder som ansatte.
Vi har gjennom årene lansert utallige initiativer, med formål om å gjøre ting bedre. Det gjelder blant annet forholdene for de ansatte, sparing av ressurser til fordel for miljøet og støtte til unge, talentfulle mennesker i lokalsamfunnene rundt butikkene våre.
Vi fokuserer nå enda mer på dette arbeidet og intensiverer vår reise mot et mer ansvarlig Magasin.
Å jobbe med ansvarlighet er komplekst og vi har derfor begynt der vi har mest innflytelse, nemlig med oss selv. Derfor har vi de siste årene intensivert vår forpliktelse til ansvarlighet og mulighetene vi har til å øke ansvarlig drift i og rundt virksomhetene våre.
Blant annet jobber vi kontinuerlig med å redusere mengden emballasje og plast, og vi optimaliserer kontinuerlig løsninger for å sikre at vi har de beste mulighetene til å ta godt vare på våre ressurser og miljøet. Vi har også økt fokuset på avfallssortering for å sikre de beste mulighetene for gjenvinning.
Et annet viktig fokusområde for Magasin er at vi vil bli bedre til å utnytte våre ressurser. Derfor har vi blant annet erstattet våre lyskilder med LED der det er mulig. Vi har også justert vårt generelle energiforbruk ned, som for eksempel lyskilder, oppvarming, kjøling, ventilasjon, rulletrapper og andre energiforbrukende elementer. Dette gjør vi for å holde energiforbruket til et minimum. Vi har blant annet også forkortet tiden vår julebelysning er på. Den er derfor bare i bruk, på deler av dagen og ikke hele.
Vår forankring og tilknytning til samfunnet rundt oss er og har alltid vært stor. Det er derfor vi gjennom årene har lansert et bredt spekter av lokale initiativer, som alle rettet mot å gjøre godt for lokalsamfunnet og menneskene som bor der.
Siden 2020 har vi samarbeidet med Danmarks første barne- og ungdomskrisesenter, Joannahuset, på Christianshavn i København. Senteret er et tilbud til barn og unge under 18 år som av ulike grunner må flykte hjem, ofte grunnet svikt, overgrep og/eller sosial kontroll.